mobb е услуга за управление на банкови карти и плащания чрез мобилен телефон, която няма аналог на българския пазар. Тя е предназначена за всички притежатели на банкови карти, издадени от банки участнички в mobb и регистрирани в системата БОРИКА, които искат да си гарантират максимална сигурност при използването на своята дебитна/кредитна карта и да разполагат с удобен и бърз начин за плащане през мобилен телефон на физически и виртуални ПОС терминали.

Една от уникалните възможности, които mobb дава на притежателите на банкови карти от системата БОРИКА, е „заключването“ на регистрираните карти. Това става изключително лесно, само с натискането на бутон и означава, че картата е заключена за използване, включително при физически достъп до нея. Така дори и да бъде скимирана, ако тя е заключена, се елиминира риска от неправомерното ѝ използване.

Допълнителни средства за контрол на плащанията са предлаганите от mobb услуги за проверка в реално време на състоянието на сметка и справка за последните пет транзакции, извършени със съответната карта.

mobb дава възможност за осъществяване на плащания директно чрез мобилния телефон – на физически ПОС терминали или на виртуални такива – например в уеб магазини. Процедурата е бърза и лесна, и дори не изисква физическото наличие на банковата карта, с която се извършва плащането. Като опция се предлага възможността за извършване на мигновени безконтактни плащания чрез RFID стикер на ПОС терминалите, които позволяват това. RFID стикерите ще се предлагат в офисите на банките участнички в системата.

Разширеният набор от предлагани услуги покрива и изпращане на пари между лица - абонати на mobb. Платформата дава възможност за директен превод на средства от регистрирана банкова карта към IBAN сметка - по всяко време и без нужда да се посещава банков клон.

Сред останалите предимства на mobb са:

  • възможност за регистриране на множество банкови карти и лесното им разпознаване от потребителя в интерфейса на приложението;
  • не изисква подмяна на SIM картата;
  • не съхранява данни за банковите карти, така че те не са изложени на риск;
  • поддържа почти всички мобилни платформи от 2004 г. насам. Минималното изискване е мобилното устройство да поддържа Java MIDP2. Поддържаните платформи са: iOS и Android- почти всички актуални мобилни телефони в употреба;
  • достъпна цена за абонамент.

Мобилното приложение mobb е достъпно за сваляне в основните магазини с мобилни приложения и на уебсайта на услугата. Процесът на инсталиране и активиране на приложението отнема само няколко минути, след което ще имате пълен контрол върху вашите банкови карти и използването им, както и възможност за удобни и бързи плащания директно от мобилния ви телефон.

Пълна информация за банките и картовите продукти, с които работи услугата, както и за търговските обекти и интернет сайтове, в които може да се извършват плащания чрез mobb, можете да намерите на уебсайта на услугата - www.mobb.bg.