В навечерието на Коледните празници „БОРИКА - БАНКСЕРВИЗ“ АД дари 15 000 лева на Национална мрежа за децата за изграждането на Къща на децата в София. Компанията подкрепи амбициозния проект на Мрежа за децата – обединение на 137 граждански организации от цялата страна, които работят за и с деца и семейства.

Проектът за изграждане на Къща на децата стартира през 2016 г. Той предвижда създаването на една нова, модерна и съвременна Къща за децата от цялата страна – място за събития и център за обучение и развиване на тези умения, които ще са необходими на децата ни УТРЕ, за да бъдат успешни хора и лидери. Къщата ще бъде и място за работа и обмен на идеи на всички 137 граждански организации, членове на Мрежата, които работят за благосъстоянието на българските деца.

Къщата на децата ще осигурява активна и развиваща среда за деца от различни групи, възрасти, семейства и интереси. Тя ще бъде отворена за деца от цялата страна и ще бъде постоянно и общодостъпно място, където деца и възрастни се обучават и работят заедно по изграждане и отстояване правата на децата.

Когато бъде построена, Къщата ще се управлява като социално предприятие и това ще й даде устойчивост във времето и възможност за младежи, излизащи от домове или приемна грижа да работят и да се обучават в трудови умения.

През есента на 2016 г. Национална мрежа за децата закупи земята, където ще бъде построена Къщата на децата с финансовата подкрепа на две международни фондации – OAK и Velux. Парцелът се намира на бул. „Христо Ботев“ и ул. „Софроний Врачански“ в двора на 46-то Училище „Константин Фотинов“. В началото на тази година предстои да бъде обявен публичен конкурс за идеен архитектурен проект за изграждане на Къщата. Очаква се първата копка да бъде направена през лятото на 2017 г. и строежът и оборудването да приключат за около 2 години.

Национална мрежа за децата благодари за доверието и щедрата подкрепа на „Борика – Банксервиз“ АД. Така проектът за изграждане на Къщата е с 15 000 тухли по-близо до реализирането си.